WEKO3
アイテム
わが国ビール産業の揺籃期 : 麦酒醸造技術の伝播と継承
https://osu.repo.nii.ac.jp/records/48
https://osu.repo.nii.ac.jp/records/48a8d3001b-4150-48b7-826c-84258eeb0425
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
KJ00004167524.pdf (1.1 MB)
|
|
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2004-10-30 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | わが国ビール産業の揺籃期 : 麦酒醸造技術の伝播と継承 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The Introduction of Beer Brewing Skill into Japan and the Heir to it | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ビール醸造技術 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 外国人居留地 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 中川清兵衛 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 開拓使麦酒醸造所 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 低温殺菌 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 研究ノート | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Note | |||||
著者名(日) |
山ノ内, 敏隆
× 山ノ内, 敏隆 |
|||||
著者名よみ |
ヤマノウチ, トシタカ
× ヤマノウチ, トシタカ |
|||||
著者名(英) |
YAMANOUCHI, Toshitaka
× YAMANOUCHI, Toshitaka |
|||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 大阪産業大学経営学部経営学科 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | There were two routes that the beer brewing technology had been spread over Japan. One was the genealogy of Copeland. Yokoyama and Kubo played the biggest role in this genealogy. They contributed the rise of the beer industry in Japan. The oter was the govermmental route. Nakagawa contributed to establish Kaitakushi Brewery. He is the most important person who transplanted the Germany beer brewing technology in Japan. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11394617 | |||||
書誌情報 |
大阪産業大学経営論集 巻 6, 号 1, p. 93-107, 発行日 2004-10-30 |