@article{oai:osu.repo.nii.ac.jp:00002334, author = {石原, 肇 and ISHIHARA, Hajime}, journal = {大阪産業大学論集 人文・社会科学編, JOURNAL OF OSAKA SANGYO UNIVERSITY Humanities & Social Sciences}, month = {Oct}, note = {The area around Gamo 4-chome in Joto ward of Osaka City is locally referred to as Gamoyon. Since 2008, the area has seen an increased number of restaurants opening in renovated kominka (old private townhouses). Starting in 2012, to promote the establishments in the Gamoyon area, baru ibento (bar event) have been hosted by the business community. By hosting these bar events, the participating restaurants have developed closer connections with each other, resulting in the planning and holding of roving-events in addition to the bar events. The purpose of this paper is to understand the dynamic processes enabling these activities and to serve as a reference for stimulating revitalization activities in other regions., 大阪市城東区蒲生4 丁目周辺は,市民から通称「がもよん」と呼ばれている。「がもよん」では,2008年を皮切りに古民家を再生した飲食店が増加してきている。また,「がもよん」では,これらの飲食店を知ってもらうために,2012年からバルイベントが開催されてきた。  バルイベントの開催を契機として,参加飲食店同士のつながりができ,バルイベント以外の回遊型イベントが複数開催されるようになってきている。本稿では,これらの経過を把握することで,他の地域での地域活性化を目論む際の参考に資することを目的とする。}, pages = {73--93}, title = {再生古民家活用飲食店集積地域における回遊型イベントの展開過程 ―大阪市城東区「がもよん」を事例として―}, volume = {40}, year = {2020}, yomi = {イシハラ, ハジメ} }